BIO FOOD Ocet Jabłkowy Niefiltrowany Bio 700 ml - Bio Food (5907752683992) - 23962
- Pojemność: 700ml
- Rodzaj: Ocet jabłkowy
- Zobacz pełną specyfikację
OPIS OCET JABŁKOWY BIO 700 ml - BIO FOOD -zawiera dużą ilość polifenoli i witaminę E -obniża stężenie glukozy -ma właściwości antybakteryjne -w kosmetyce jest wykorzystywany do dezynfekcji i oczyszczania Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową. Jest naturalnie mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych.Stosowany zewnętrznie jest wykorzystywany w kosmetyce, głównie do oczyszczanie i dezynfekcji. Wspomaga w zwalczanie wirusowych problemów z paznokciami, których możemy nabawić się w miejscach publicznych. Pomocny będzie również przy zawianiu i innych problemach z uszami. Może również pozytywnie wpłynąć na młodzieńcze problemy skórne oraz przebarwienia.Produkt ten to świetne źródło witaminy E, która jest antyutleniaczem. Oznacza to, że ogranicza ilość wolnych rodników w organizmie, co wpływa na poprawienie odporności, pozytywnie oddziałuje na układ krwionośny oraz wspomaga oczyszczanie organizmu. Polifenole, które znajdują się w ich składzie również działają jako przeciwutleniacze, czyli są antyoksydantami. Jest to bardzo dobre wsparcie organizmu i pozwala mu lepiej radzić sobie ze szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi środowiska z którymi się spotykamy. Przeciwutleniacze opóźniają również procesy starzenia. Ocet jabłkowy wpływa obniżająco na stężenie glukozy we krwi. Regularne spożywanie octu może zwiększyć wrażliwość komórek, co w konsekwencji może zapobiegać wahaniom stężenia glukozy. Związane to jest z jego z tego właściwościami antybakteryjnymi. CIEKAWOSTKI Ocet jabłkowy możemy przygotować samodzielnie w domu. Będziemy do tego potrzebować 1kg kwaśnych jabłek, 1l wody oraz ok. 5 łyżeczek miodu. Jabłka należy umyć i pozbyć się gwiazd nasiennych. Jabłka zalewamy wodą i dodajemy miodu tak, żeby nie wystawały powyżej ich powierzchni. Naczynie w którym przygotowujemy ocet przykrywamy ściereczką i obwiązujemy z celu zabezpieczenia. Naczynie odstawiamy w ciepłe miejsce na okres 4 tygodni, mieszając co jakiś czas płyn. Przez ten czas zachodzi proces fermentacji, gdy reakcja zajdzie o końca przestanie wytwarzać się piana na powierzchni. To będzie oznaczać, że ocet jest gotowy. Należy go wtedy przelać do butelek i trzymać w chłodnym miejscu. Ocet robiony w domowych warunkach powinniśmy kontrolować, ponieważ istnieje ryzyko powstania pleśni – gdy tylko taką zauważymy należy zrezygnować z jego spożywania. SKŁADNIKIocet z jabłek ekologicznych (5%) UWAGAPrzed spożyciem wstrząsnąć. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 66,9 kJ / 16 kcalTłuszcz: 0 g w tym kw. tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 0,6 gw tym cukry: 0,3 g Białko: 0,4 gSól: 0,013 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.
- Pojemność 700ml
- Rodzaj Ocet jabłkowy
Market
Morele MAX to gwarancja darmowej dostawy od , możliwości zwrotu zakupów nawet do 30 dni oraz bezpłatnego zwrotu do Paczkomatów 24/7 i Punktów DPD Pickup.
Aktywuj pakiet już dzisiaj i zacznij oszczędzać!
Sprawdź, co zyskasz dla tego zakupu