Kulinaria Magdalena Pieńkos(2)

Kulinaria Magdalena Pieńkos

(2)
Autor:
Magdalena Pieńkos
AKTYWNE FILTRY
Czas realizacji zamówienia
Wybierz
Towar dostępny na magazynie
Wysyłka natychmiastowa Złóż zamówienie do 16:00, a towar wyślemy tego samego dnia roboczego!
Wysyłka w ciągu 1 dnia roboczego
Towar dostępny na magazynie dostawcy
Wysyłka w ciągu 2 dni roboczych
Wysyłka w ciągu 3 dni roboczych i dłużej
Cena (zł):
  • Sortowanie domyślne
  • Cena - od najniższej
  • Cena - od najwyższej
  • Po popularności
  • Po ocenach klientów
  • Po ilości komentarzy
Autor:Magdalena Pieńkos
 Kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska
CECHY PRODUKTU
Autor: Magdalena Pieńkos
Liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2017
Tematyka: Kuchnia wegańska
Pokaż więcej
26,46 zł
NISKA CENA bez wysiłku
Niska cena bez wysiłku oznacza, że nie musisz już sprawdzać, czy kupujesz w atrakcyjnej cenie - robimy to za Ciebie!

 Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół

Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół

CECHY PRODUKTU
Autor: Magdalena Pieńkos
Liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2018
Tematyka: Przetwory
Pokaż więcej
26,46 zł
NISKA CENA bez wysiłku
Niska cena bez wysiłku oznacza, że nie musisz już sprawdzać, czy kupujesz w atrakcyjnej cenie - robimy to za Ciebie!

Kulinaria

Kulinaria to temat tak szeroki, że nie sposób zapamiętać wszystkich przepisów, które chciałoby się wypróbować. To właśnie dlatego książki z przepisami cieszą się tak dużą popularnością. Już sama kuchnia polska ma do zaoferowania różności będące ucztą dla podniebienia, a jest to przecież jedynie niewielki wycinek wiedzy kulinarnej, jaką odnaleźć można w publikacjach tego rodzaju. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów, w naszej ofercie znajdują się książki kucharskie dla różnych grup docelowych - zarówno pod względem wieku, jak też stopnia kuchennego wtajemniczenia.

Książka kucharska na prezent

Kuchnia francuska, kuchnia włoska, a może kuchnia wegańska? Szeroki wybór książek o tematyce kulinarnej sprawia, że jest to doskonały pomysł na oryginalny i praktyczny prezent na różne okazje. Książka kucharska dla początkujących to świetna opcja dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w kuchni i potrzebują rad, jak powoli stać się profesjonalistą w gotowaniu i przyrządzaniu pysznych, ale także wartościowych dla organizmu posiłków. Aby nie zrazić się do kuchennych rewolucji już na samym początku, warto zastanowić się nad rodzajem publikacji. Najlepsza książka kucharska dla początkujących to taka, która szczegółowo opisuje poszczególne kroki, podaje przybliżone wartości wagowe produktów oraz wskazuje te, których warto użyć. Kulinarny amator zaopatrzony w porządną dawkę sprawdzonej wiedzy przestaje być amatorem, gotując według receptur prawdziwych mistrzów w swoim fachu.

Książka kucharska dla dzieci to twór stosunkowo nowy, jednak cieszący się coraz większym uznaniem rodziców oraz ich pociech. Proste przepisy i bezpieczny sposób przyrządzania potraw to gwarancja dobrej zabawy i nauka samodzielności już od najmłodszych lat.

Przepisy dietetyczne, czyli zdrowie na talerzu

Lekarze i dietetycy na każdym kroku postulują dbanie o zdrowy styl życia. Codzienna porcja ruchu oraz urozmaicona dieta, bogata w składki ważne dla organizmu, są potrzebne człowiekowi nie tylko ze względów zdrowotnych, ale także dla zachowania szczupłej sylwetki, dobrego samopoczucia oraz pełni sił witalnych. Moda na fit przepisy sprawia, że coraz więcej ludzi zwraca uwagę na to, co kładzie na talerzu. Dbałość o zdrowe nawyki żywieniowe i otwartość na nowe smaki powinna być kształtowana już u dzieci, ale żeby tak się stało, przykład musi wyjść od dorosłych.

Przepisy kulinarne można dopasować do swoich potrzeb i preferencji smakowych. Prawdziwy hit ostatnich lat to kuchnia wegetariańska, które pewnym krokiem wkroczyły do wielu polskich domów, wypełniając je aromatem warzyw, ziół i przypraw. Nie trzeba być zresztą wegetarianinem, aby podstawą swoich posiłków uczynić kolorowe i bogate w witaminy warzywa. Przepisy na obiad w wersji light znajdują się niemal w każdej książce kucharskiej. Nawet ciasto na pizze, jeśli zostanie przygotowane z odpowiednich składników, staje się pełnowartościowym posiłkiem, a nie dostarczającym jedynie pustych kalorii fast foodem. Ciasto marchewkowe łączy w sobie z kolei walory smakowe i zdrowotne, a przepis na naleśniki czy wszelkie dania mączne święci triumfy w wielu polskich kuchniach, podobnie jak wypieki, przetwory, soki i koktajle czy dania mięsne.

Jak zatem wybrać publikację o tematyce kulinarnej, skoro tak wiele jest ich na rynku? Warto przed zakupem zajrzeć do opisu i spisu treści. Najlepsza książka kucharska to taka, z której rzeczywiście będziemy korzystać. Wśród autorów przepisów kulinarnych dużym uznaniem cieszy się Ewa Wachowicz, siostra Anastazja czy Beata Pawlikowska. Te pozycje rozchodzą się w olbrzymim nakładzie nie bez powodu, gdyż łączą w sobie to, co w kuchni najważniejsze - smak, wartości odżywcze oraz prostotę wykonania.