Browin Podpuszczka do sera mikrobiologiczna w płynie 50ml
- Rodzaj: Dodatki do pieczenia
- Zobacz pełną specyfikację
Podpuszczka do sera mikrobiologiczna w płynie 50ml
Podpuszczka do Sera Mikrobiologiczna w Płynie 50ml
✅Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .
✅5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.
✅Produkt wegetariański.✅
Sposób użycia Podpuszczki do produkcji serów
✔️Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.
✔️W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
✔️Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.
Uwagi dodatkowe:
✔️Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.
✔️Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.
✔️Aktywność 10 000 MCU/ml
Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.
- Rodzaj Dodatki do pieczenia
Market
Morele MAX to gwarancja darmowej dostawy od , możliwości zwrotu zakupów nawet do 30 dni oraz bezpłatnego zwrotu do Paczkomatów 24/7 i Punktów DPD Pickup.
Aktywuj pakiet już dzisiaj i zacznij oszczędzać!
Sprawdź, co zyskasz dla tego zakupu